Karakter en opvoeding van de Irish Softcoated Wheaten Terriër


De Irish Soft Coated Wheaten Terrier ( De Ierse zachtharige tarwekleurige terrier) is een middelgrote terrier met een zachte, zijdeachtige, blonde, golvende vacht. het is een krachtige goedgebouwde hond. Van karakter is de Wheaten zeer levendig, vrolijk en erg gevoelig. Hij blaft weinig zomaar om te blaffen en wil altijd in de buurt van mensen zijn. De Wheaten is absoluut niet geschikt als kennelhond en om uren per dag alleen te zijn. Hij wil je graag een plezier doen en is erg aanhankelijk. De Irish Soft Coated Wheaten Terrier houdt ook niet van veel druk tijdens zijn socialisatie en opvoeding dit is ook de reden waarom wij als fokker geen voorstander zijn van de modale “hondenscholen” omdat  de “opvoedkundige kennis” van honden (zonder te veralgemenen) daar soms heel slecht tot onbestaande is. De Irish Soft Coated Wheaten Terrier moet vrij maar gecontroleerd worden opgevoed.Ik bedoel dat je als eigenaar zich de kunst moet toeëigenen om je hond goed te belonen bij goed gedrag en het slechte gedrag zo weinig mogelijk aandacht te geven en zeker niet te straffen (straffen geeft geen zekerheid dat er nadien goed gedrag wordt vertoond).Aan de nieuwe baasje geef ik altijd de raad een goed boek te lezen over gedrag en opvoeding van een hond. Indien je toch wenst je te laten bijstaan tijdens de opvoeding van je hond is het raadzamer om bij iemand met kennis van zaken een aantal privé lessen te volgen.Ik heb de ervaring dat 10 privé lessen veel  positiefs kunnen bijbrengen en dat 2 jaar “modale hondenschool”  in heel veel gevallen onherstelbare slechte en negatieve karakters hebben gevormd.Tracht als nieuw baasje op een rustige manier een goede band te krijgen met je hond en de rest komt bijna van zelf.

De Wheaten is een echte terriër, eigengereid, levenslustig en aanhankelijk. In de juiste handen is het echt een heerlijke familie hond.

Een speciale eigenschap van het ras is, dat Wheatens altijd bij mensen willen zijn. Het zijn geen honden, die in een kennel kunnen worden gehouden. Zij worden dan erg in zichzelf gekeerd en voelen zich diep ongelukkig. Mogen ze in de buurt van hun baasje (en de rest van het gezin) zijn dan voelt een Wheaten zich gelukkig. Het gevolg van deze eigenschap is, dat u van alles kunt ondernemen zolang u hem maar in de activiteit betrekt. Gaat u bijvoorbeeld kamperen in een tent of in een caravan, dan is dit voor hem geen enkel probleem.

Menige Wheaten eigenaar is op een camping door ander kampeerders aangesproken, die dan vragen wat voor hond dat nu is. Zij zien hoe rustig de hond is, steeds op eigen terrein blijft en geen enkele overlast veroorzaakt.

Deze eigenschap wil gelukkig niet zeggen dat een Wheaten niet alleen thuis kan zijn. Van jongs af aan moet hem worden geleerd, dat het baasje ook wel eens even zonder hem weggaat. Maar zoals ik hiervoor al aanhaalde is het echt niet aangeraden om hem langer dan drie of vier alleen thuis te laten.

De Soft Coated Wheaten Terrier combineert de beste terriër kwaliteiten - hij is sterk, gracieus, vriendelijk en speels. Deze hond blaft tegen vreemden en is een zeer goede waakhond. Tegenover kinderen zijn deze honden attent en ze doen het goed met andere honden. De Soft Coated Wheaten Terrier is zeer intelligent. Om hen te laten kennis maken met een variëteit aan mensen en situaties moet deze hond op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Deze honden blaffen nooit onnodig en krijgen een nauwe band met hun familie. De Soft Coated Wheaten Terriers zijn zeer levendig en houden van kunstjes en spelletjes. Ze springen tegen mensen op om aandacht te krijgen.


Als fokker van De Irish Soft Coated Wheaten Terrier vind ik je een groot hondenliefhebber wanneer je tot besef bent gekomen om geen hond aan te kopen als je elke dag je hond 8 uur alleen moet laten………
De Irish Soft Coated Wheaten Terrier neemt geen genoegen om enkel  en alleen in het weekend twee uur te gaan wandelen met zijn baasje en de rest van de week  in een bench of kennel te moeten vertoeven.

We trachten als fokker onze kennis zowel naar gedrag van de hond, opvoeding van de hond als verzorging en voeding voor de hond te optimaliseren.We doen dit door cursusen en lezingen te volgen bij mensen met kennis van zaken.Onze bedoeling is om mensen die bij ons een puppie kopen zo goed mogelijk te begeleiden en bij te staan tijdens de opvoeding van hun hond of wanneer er toch probleempjes zouden ontstaan eventueel een oplossing te kunnen aanreiken.
image-117558-Diploma_De_Bolster.w640.jpg
image-117559-diploma_instructeur.w640.jpg
image-117561-img030.w640.jpg
image-117562-img045.w640.jpg